Logo

Pane carasau, flade brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

På Sardinien bager man forbavsende mange forskellige typer brød, men øen er mest kendt for sine flade brød, der kan variere i tykkelse og sprødhed fra sted til sted. Pane carasau er et tyndt og lækkert sprødtbrød. De allertyndeste og mest sprøde brød hedder carta da musica, der betyder nodeark. Disse to brødtyper indgår i den lækre forret, pane frattau, hvor brødet får et opkog i kogende vand og serveres med tomatsauce, reven pecorino og pocheret æg ovenpå.

25 g gær
3 dl lunkent vand
475-550 g hvedemel
1 tsk salt
Til pynt før sidste bagning: olivenolie
groft salt
frisk el. tørret rosmarin eller paprika

Gæren røres ud i lidt afvandet. Tilsæt så meget hvede hvedemel, at man får en klistret dej. Lad dejen hæve under et klæde i 1 time. Hæld det meste af resten af melet i et rent dejfad. Tilsæt dej, salt og resten af vandet, og ælt det sammen til en smidig dej. Tilsæt evt. mere hvedemel. Dæk til med film, og lad dejen hæve i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 250°. Ælt dejen grundigt, og del den i 8 stykker. Læg dem på et meldrysset bord, og rul dem ud så tyndt som muligt til firkanter. Læg brødene på smurte bageplader 1-2 på hver afhængig af størrelsen.
Bag brødene i 5 min. Brødene skal boble op, men ikke tage farve. Bag de resterende plader med brød på samme måde.
Læg de nybagte brød oven på hinanden med bagepapir imellem og et lille skærebræt over som vægt.
Brødene pensles med olivenolie, drysses med salt og rosmarin eller paprika og bages nu et ad gangen, indtil de er gyldne. Hvert brød skal have ca. 7-8 min. Brødene skal spises nybagte. Lad gæsterne selv brække stykker af brødene.

Tips: Hvis man ikke spiser alle brødene samme dag, kan de fryses ned med bagepapir imellem før den anden bagning. Når de skal bruges, pensles de med olie, drysses med krydderier og får en hurtig tur i ovnen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.384 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvordan holder du ferie i år?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her