Logo

Parmesanbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Parmesanbrød

 

Brødet smager godt til fiske- og grønsagssupper, og ris-, pasta- og gryderetter.

1 brød. Tilberedningstid: ca. ½ time. Hævetid, i alt: ca. 1 time. Bagetid: 40-45 min. Fryseegnet.

 

#

75 g smør eller margarine

3 dl mælk

50 g gær

1 tsk salt

1-2 tsk oregano eller merian

1 dl reven parmesanost

ca. 450 g hvedemel (7-8 dl)

smør til pensling

*

1. Smelt fedtstoffet i en lille gryde og bland det med mælken. Udrør gæren heri.

 

2. Rør salt, oregano og ost i dejfadet og tilsæt melet lidt adgangen.

Ælt dejen blank og smidig.

Lad den hæve tildækket på et lunt sted i40 min.

 

3. Ælt dejen let sammen og del den i 16-18 portioner.

Tril dem til boller og læg ⅔ af dem tæt sammen i en smurt form.

Læg resten ovenpå i mellemrummene.

Lad formen stå lunt i 20 min.

 

4. Pensl brødet med smør og drys det med lidt oregano.

Bag det på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 40-45 min.

Parmesanbrød kan serveres til suppe, fiske- og grønsagsretter.

 

Fyldte osteboller

Tilbered dejen som ved Parmesanbrød.

Lad den hæve tildækket på et lunt sted.

Slå dejen sammen og del den i 16-18 portioner, som rulles til boller.

Bag bollerne på midterste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 15 min.

Skær et låg af bollerne, når de er kolde.

Tag lidt af krummen ud og fyld dem i stedet med 1 dl mild reven ost.

Læg lågene løst på igen.

Sæt bollerne i ovnen igen ved 175 °C til osten begynder at smelte - den må ikke blive brun.

Server ostebollerne varme som afslutning på et måltid eller som natmad.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.414 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her