Logo

Pekan-dessertkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Bund:
2 æggehvider
100 g sukker
2 spsk hvedemel
50 g finthakkede pekannødderkerner

Ostefyld:
50 g sukker
50 g hakkede pekannødderkerner
½ dl portvin
½ dl vand
2 pasteuriserede æg
6 blade husblas
1 dl flødeost eller mascarpone
1 dl cremefraiche 38%
2 ½ dl piskefløde

Pynt:
Pekannøddedrys

Bund:
Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen.
Bland pekannødder med hvedemel og vend det i æggehvidemassen.
Kom blandingen i en smurt springform, 22 cm. i diameter.
Bag bunden midt i ovnen ved 150°C i 20-30 min.

Fyld:
Kom halvdelen af sukkeret på en pande og smelt det til karamel.
Kom pekannødder, vand og portvin på og lad det småkoge i nogle min.
Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand 10 min.
Pisk æggene med resten af sukkeret. Rør den varme karamelmasse i og derefter den udblødte husblas – den smelter med det samme.
Rør flødeost og cremefraiche i og til sidst den letpiskede fløde.
Kom fyldet på den bagte bund og lad dessertkagen stivne i køleskab 4-6 timer.
Drys hakkede pekannødder over dessertkagen før servering.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.110 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?