Logo

Pekannødder cupcakes - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pekannødder cupcakes - glutenfri

Glutenfrit mel kan bruges til mange ting. Køb det i specialbutikker eller helsekostforretninger. Tilsæt lidt mere væde end normalt - det suger til sig.

 

12 cupcakes:

300 g glutenfrit mel

175 g sukker

1 ½ spsk bagepulver

1 knsp salt

2 æg, letpiskede

4 spsk usaltet smør, smeltet

3 dl mælk

1 tsk vaniljeekstrakt

150 g grofthakkede pekannødder

100 g hakkede dadler

 

Varm ovnen op til 200°C og smør en muffinform med 12 huller.

Bland mel, sukker, bagepulver og salt i en skål.

Pisk æg, smør, mælk og vanilje sammen i en stor skål.

Tilsæt de tørre ingredienser og rør, til det er næsten blandet.

Fold pekannødder og dadler i.

Fordel dejen i formen og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.

Vip kagerne ud af formen og lad dem køle af på en rist.

Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Cupcakes med citrusskal- glutenfri

Følg basisopskriften. Erstat dadlerne med 100 g revet skal fra forskellige usprøjtede citrusfrugter.

 

Cupcakes med abrikos - glutenfri

Følg basisopskriften. Erstat dadlerne med 100 g hakkede tørrede abrikoser.

 

Cupcakes med mørk sirup - glutenfri

Følg basisopskriften. Ude lad sukker og erstat mælkeblandingen med 4 spsk mørk sirup og 4 spsk honning.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.198 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her