Logo

Pistacienødder og rosenvand cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pistacienødder og rosenvand cupcakes

Rosenvand har en elegant, sød smag og fremstilles ved at udbløde rosenblade i vand, olie eller alkohol. Brug helst usaltede pistacienødder til denne opskrift.

 

18 cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

1 1/2 tsk bagepulver

4 æg

1 tsk rosenvand

Glasur:

200 g flødeost

175 g flormelis, sigtet

2 spsk rosenvand

3 spsk hakkede pistacienødder

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur: Rør flødeost og flormelis sammen og pisk det hurtigt med en elektrisk håndmikser, til det er blødt og cremet.

Tilsæt rosenvand og pistacienødder og bland det godt.

Smør glasuren på kagerne.

Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem uden glasur i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Cupcakes med granatæble og rosenvand

Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk granatæblekerner til glasuren, efter at flødeost og flormelis er rørt sammen.

 

Cupcakes med valnødder og rosenvand

Følg basisopskriften. I glasuren erstattes pistacienødder med 3 spsk hakkede valnødder.

 

Cupcakes med mandler og rosenvand

Følg basisopskriften. I glasuren erstattes pistacienødderne med 3 spsk ristede mandler.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.300 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æbleringe - Frittelle di meleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kokos-småkagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Appelsinkage med fyldEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æbler med abrikosmarmelade, bagteLækker dessert med æbler, havregryn og abrikosmarmelade, gerne uden sukker. Da desserten...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os