Logo

Pizzabrød med oksekød, feta og tzatziki

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pizzabrød med oksekød, feta og tzatziki

 

Disse hjemmelavede pizzabrød med hakket oksekød er et sikkert hit blandt både børn og voksne. Tzatziki er nyt og friskt tilbehør.

Arbejdstid: 30 min. Hæve-og bagetid: Ca. 1 time. Den bagte pizza er fryseegnet. Persille og feta drysses først på ved servering. 4 personer.

 

#

Dej:

25g gær

3½ dl lunken vand

1 tsk salt

150 g grahamsmel

300 g hvedemel

 

Fyld:

400 g hakket oksekød

1 spsk olie

2 løg (hakkede)

salt og peber

2 tsk tørret oregano

1 dåse hakkede tomater

1 bundt persille (grofthakket)

200 g feta

 

Tzatziki:

2 agurker

1 tsk salt

3 dl græsk yoghurt

2 fed hvidløg peber

*

 

Opløs gæren i vandet i en æltes kål.

Tilsæt salt, grahamsmel og hvedemel og ælt dejen, til den er blød og elastisk.

Tilsæt evt. ekstra mel, hvis dejen klistrer.

Lad den hæve i 30 min.

 

Brun kødet i olien på en pande.

Tilsæt løg og svits dem med, til de er klare.

Krydr med salt, peber og oregano og tag panden af varmen.

 

TZATZIKI: Riv agurkerne groft, læg dem i en sigte og drys med 1 tsk salt.

Lad dem dryppe af i 30 min.

Rør yoghurten med presset hvidløg og peber.

Tryk vandet ud af agurkerne og bland dem i yoghurten.

Del dejen i to og tryk eller rul hvert stykke ud til et aflangt, fladt brød.

Læg brødene på bageplader med bagepapir.

Bred de hakkede tomater ud over brødene og fordel kødet ovenpå.

 

Tænd ovnen på 200 °C varmluft og lad brødene efterhæve, til ovnen er varm.

Bag brødene ca. 15 min., til skorpen er gyldenbrun.

Smuldr fetaen, bland den med persille og drys over brødene.

Server med tzatziki.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 654 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pizza med rodfrugter og pestoDu kan bruge alle typer rodfrugter til denne rustikke pizza: gulerod, pastinak,...
• To tykke pizzaerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pizza med klementinerSødt og friskt bogværk med klementiner, marcipan og nødder. Pizzaerne indeholder kun lidt...
• Kaffebudding / MokkabuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!