Logo

Rødbedebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
400 g hvedemel
100 g grahamsmel
1 ½ tsk salt
200 g fintreven rå rødbede
50 g grofthakkede valnøddekerner
Reven skal af 1 appelsin
Reven muskatnød
3 dl vand
2 spsk madolie
2 spsk honning
50 g gær
 
Hvedemel, salt, rødbeder, valnødder, appelsinskal og muskatnød blandes i en skål.
I en anden skål blandes det lunkne vand med olie og honning, og gæren opløses heri.
Væsken hældes i melblandingen, og dejen æltes til den er glat og elastisk. Stilles til hævning i ca. ½ time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
Dejen æltes igen og formes til et rundt brød, som lægges på en bageplade.
Stilles lunt til efterhævning i ca. 20 minutter.
Der ridses et kryds i brødet, som bages i en forvarmet ovn ved ca. 220ºC i ca. ½ time.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.742 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?