Logo

Rødbedefoccacia med gedeost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Rødbedefoccacia med gedeost

 

Et kraftigt brød, som passer til efteråret. Server som tilbehør til fx supper. Se opskrift her.

Et stort foccaciabrød på 60+ min.

 

# Ingredienser:

5 dl vand
50 g gær
1 spsk groft salt
300 g kamutmel
250 g durummel
ca. 150 g italiensk hvedemel
250 g rødbeder
2 spsk olie
150 g gedeost
1 spsk flagesalt
2 tsk tørret rosmarin eller herb de provence

*

Tilberedning

Hæld vand i en skål og opløs gæren heri.

Tilsæt salt, kamutmel og durummel.

Rør hvedemel i væsken og rør dejen rigtig godt sammen.

Rør evt. dejen på en røremaskine, eller ælt så længe du har kræfter.

Dejen skal føles tung og lidt klistret.

Æltes dejen i hånden tilsættes lidt olie.

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 1 time.

Skræl og riv rødbederne på den grove side af et rivejern.

Ælt rødbederne i dejen.

 

Beklæd en form ca. 30 x 30 cm med bagepapir og vælt dejen ud heri.

Dryp olien over dejen og glat den ud med hænderne, så godt du nu kan.

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.

 

Tænd ovnen på 225 °C varmluft - 250 °C almindelig ovn.

Lav lidt huller i dejen med fingrene og fordel gedeost i mindre stykker i dejen.

Drys med flagesalt og rosmarin.

Stil et fad med koldt vand i bunden af ovnen.

Bag brødet i ca. 20 min. til det er sprødt på overfladen. 

 


 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 599 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?