Logo

Rødbedekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
6 æggeblommer
200 g sukker
250 g revet rødbede
125 g rosiner
125 g groft hakkede hasselnødder
50 g kagekrummer
50 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt ingefær
1/4 tsk stødt nellike
fintrevet citronskal
6 æggehvider
4 stk finthakkede syltede ingefær

Glasur:
75 g smør (stuetemp.)
75 g flødeost
175 g flormelis
1/2 tsk vaniljeessens

Ovnen forvarmes til 190ºC.
En 20 cm springform beklædes m. bagepapir.
Papiret smøres og drysses let med hvedemel.
En gryde vand bringes i kog og tages af blusset.
Æggeblommer og halvdelen af sukkermængden kommes i en ovnfast skål. Skålen anbringes over vandbadet, den må ikke røre vandet.
Pisk kraftigt til massen er lys og let.
Tag skålen op af vandbadet og tilsæt den revne rødbede.
Sigt kagekrummer, hvedemel, bagepulver, kanel, ingefær, nellike og en halv
tsk salt ned i en stor røreskål.
Tilsæt også den revne citronskal, rosiner og hasselnøder.
I en anden skål piskes æggehviderne stive m håndmikseren.
Tilsæt sukkeret og pisk videre til der dannes en glat marengsdej.
En tredjedel af marengsdejen vendes i gulerodsblandingen.
Vend derpå en tredjedel af de tørre ingredienser i dejen.
Fortsæt på samme måde til dejen er færdig og helt glat.
Til sidst røres den hakkede syltede ingefær i dejen. hele proceduren foretages forsigtigt, det er vigtigt ikke at røre luftigheden ud af dejen. Hæld dejen i formen og bag kagen i 35-45 min.
Lad den færdige rødbedekage hvile i 10 min. inden den tages ud på en bagerist.

Flødeosteglasur:
Alle ingredienserne piskes godt sammen til der opstår en blød glasur.
Smør glasuren på kagen, når den er helt afkølet.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 641 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• VaniljehornEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kastanieroulade med chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Is med sprøde myntebladeDesserten er nem: Færdigkøbt is med sprødbagte mynteblade
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os