Logo

Ringformede marmor cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ringformede marmor cupcakes

Marmorkagerne kan både bages i almindelige muffinforme og i ringformede doughnutforme.

 

6 store kager

115 g smør, blødgjort

225 g sukker

2 æg, letpiskede

1 tsk vaniljeekstrakt

175 g hvedemel

1 spsk bagepulver

1 3/4 dl skummetmælk

2 spsk kakaopulver

100 g finthakket bitter chokolade

kakaopulver til at drysse med

 

Varm ovnen op til 175°C og smør en muffin- eller en doughnutform med 6 store huller. (12 alm cupkagesforme med 25 min.bagetid)

Pisk smør og sukker i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er tykt og blegt.

Tilsæt langsomt æg og vanilje og pisk godt.

Bland mel og bagepulver i en skål.

Tilsæt mel blandingen, ad tre omgange og skiftevis med mælken, til smørblandingen.

Fordel dejen i to skåle. Fold kakao og chokolade i den ene portion.

Hæld lidt lys dej i bunden af hvert af formens huller og hæld lidt brun dej over. Gentag processen, til hvert hul er 3/4 fuldt, og der er i alt 4 lag.

Brug spidsen af en kniv til hurtigt at røre rundt i hvert huls dej.

Bag kagerne i 35 minutter.

Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 10 minutter.

Vip kagerne ud og lad dem køle af på en rist.

Server drysset med kakao.

Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 2 dage.

 

Variationer:

 

Ringformede marmorcupcakes med rosiner

Følg basisopskriften. Når dejen er delt i to portioner, tilsættes den lyse portion 3 spsk lyse rosiner.

 

Ringformede marmorcupcakes med appelsin og valnødder

Følg basisopskriften. Når dejen er delt i to portioner, tilsættes 1 tsk appelsinekstrakt til den mørke portion og 3 spsk hakkede valnødder til den lyse portion.

 

Ringformede marmorcupcakes med pistacienødder

Følg basisopskriften. Når dejen er delt i to portioner, tilsættes 3 spsk hakkede pistacienødder til den lyse portion.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.251 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Koldhævede franske flutesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Appelsin-sandkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Langtidshævet brødkransNår dejen hæver i lang tid, får brødet mere smag. Brødkransen er lavet med en fordej, der...
• Kanel stegte æbleringeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os