Logo

Rimboboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
25 g gær
2 dl mælk
200 g stuetempereret smør
1 spsk sukker
6 dl hvedemel

Fyld:
75 g smør
2 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker

Pensling: æg

Pynt:
1 dl flormelis
1 spsk vand

Smuldr gæren ud i skålen.
Tilsæt mælken, og rør til gæren er opløst.
Tilsæt fedtstoffet i små klumper, sammen med sukker og hvedemel.
Ælt det hurtigt sammen.
Rul dejen ud til en firkant på 40x40 cm.
Skær dejen i firkanter på 8x8 cm.
Rør fyldet sammen. Læg lidt fyld på hvert dejstykke.
Buk hjørnerne op omkring fyldet.
Læg bollerne i små papirsforme, og stil dem på en bageplade.
Lad dem hæve tildækket i ca. 2 timer, ved stuetemperatur.
Pensl med sammenpisket æg.
Bages ved 250° i 5 - 8 min. midt i ovnen.
I varmluftovn 200° i ca. 8 min.

Tips: Frys de færdige boller, men uden glasur - eller ubagte efter
hævning. Bages som normalt.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.472 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?