Logo

Rimboboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
25 g gær
2 dl mælk
200 g stuetempereret smør
1 spsk sukker
6 dl hvedemel

Fyld:
75 g smør
2 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker

Pensling: æg

Pynt:
1 dl flormelis
1 spsk vand

Smuldr gæren ud i skålen.
Tilsæt mælken, og rør til gæren er opløst.
Tilsæt fedtstoffet i små klumper, sammen med sukker og hvedemel.
Ælt det hurtigt sammen.
Rul dejen ud til en firkant på 40x40 cm.
Skær dejen i firkanter på 8x8 cm.
Rør fyldet sammen. Læg lidt fyld på hvert dejstykke.
Buk hjørnerne op omkring fyldet.
Læg bollerne i små papirsforme, og stil dem på en bageplade.
Lad dem hæve tildækket i ca. 2 timer, ved stuetemperatur.
Pensl med sammenpisket æg.
Bages ved 250° i 5 - 8 min. midt i ovnen.
I varmluftovn 200° i ca. 8 min.

Tips: Frys de færdige boller, men uden glasur - eller ubagte efter
hævning. Bages som normalt.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.268 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Napolitansk påsketærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• CitronsandkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pandekager 4En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Mørbrad med frugt, grønsager, rosiner og nødder + IsFrugt, grønsager, rosiner og nødder fremhæver den fine mørbradsmag.
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!