Logo

Risbrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
½ l. vand, ca. 30°
½ pk. gær
15 g salt
75 g speltmel
75 g kæmpe durummel
50 g udblødte kerner
300 g kogte ris
hvedemel efter behov
100 g rest dej fra sidste bagning, også kaldet fordej (første gang
mangler det naturligvis)

Ælt alle ingredienserne sammen til en klæbrig dej som kun lige slipper let. Ælt i ca. 10 min.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (gerne tildækket et køligt sted, da lang koldhævning giver et mere ”sejt”, saftigt og velsmagende brød med længere holdbarhed).
Slå dejen ned, form den til et brød, og lad den hæve op igen til dobbelt
størrelse.
Bag brødet ved 200° i ca. 45 min. (De første 10 min. med damp - placer en bradepande i bunden af ovnen, og tænd ovnen.
Når ovnen er varm, sættes brødet ind, og der hældes straks lidt vand i
bradepanden. Ovndøren lukkes straks.
Gentag det et par gange.
Alternativt kan man jævnligt bruse ind i ovnen med en blomsterforstøver).
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.790 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?