Logo

Rugbrød Finsk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rugbrød Finsk

 

Brødet er velegnet til kraftige supper og gryderetter.

2 brød. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: 2 timer. Bagetid: 50-60 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

3 dl vand

1 dl mørk sirup

200 g kvark naturel

1 spsk eddike

2 tsk salt

500 g rugmel (9 dl)

ca. 250 g hvedemel (4 dl)

*

1. Bland vand og sirup og opvarm det til ca. 35 °C (lillefingervarm).

Opløs gæren heri.

Tilsæt kvark, eddike, salt og rugmel.

Rør dejen godt sammen.

 

2. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen til dejen kan æltes med hænderne.

Lad den hæve tildækket på et lunt sted i 1½ time.

 

3. Slå dejen sammen og form den til 2 runde eller ovale brød.

Lad brødene efterhæve på bageplade beklædt med bagepapir i ½ time.

Prik brødene med en gaffel og pensl med vand.

Drys dem med lidt rugmel.

Bag dem nederst i ovnen ved 175 °C i 50-60 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 862 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her