Logo

Rugbrød Gammeldaws

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det kræver god tid at lave godt brød, men det er alle grynene værd

Ha' god tid.

Surdej:
125 g groft rugmel
¼ tsk salt
1,5 dl kærnemælk

Rugbrød:
750 g groft rugmel
750 g hvedemel
1,5 L lunkent vand
2,5 dl lun kærnemælk
1 maltøl
200 g skårne hvedekerner
200 g hørfrø
200 g solsikkekerner
500 g knækkede rugkerner
2 spsk mørk sirup
2 spsk sukker

Ingredienserne til surdej røres sammen og stilles lunt, med tætsluttende låg i 3-4 dage.

Rugmel, hvedemel og vand tilsættes surdejen og stilles lunt i 48 timer.

De øvrige ingredienser tilsættes, og inden dejen kommes i forme fratages ca 200 g til surdej, som dækkes med 3 spsk groft salt. Kan gemmes 3 uger i køleskab. (kan fryses i op til 3 mdr.)

Dejen kommes i 2 smurte forme og må ikke nå højere end 2,5 cm fra kanten. Brødene hæver tildækket og lunt i 8-10 timer.

Brødene bages i 100 min ved 180ºC med bagepapir over.

 

Tips: Alle hårde kerne bør stilles i blød i samme tidsrum.

Surdejen kan også laves af 5- gær, . rugmel og 1½ dl lunkent vand, 1 knsp salt og en tsk sukker. Rør sammen og stil til syrning natten over eller ca. 8-10 timer.

 


$1

 

$2

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.256 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her