
 
1 brød (det runde brød på billedet) Tilberedningstid: 15-20
min. Hævetid, i alt: 7-8 timer. 
Bagetid: 50-60 min. Fryseegnet 
 
#
50 g gær
4 dl kærnemælk 
50 g smør eller margarine 
2 tsk salt 
225 g rugmel (4 dl) 
ca. 300 g grahamsmel (5 dl) 
ca. 1 dl hele rugkerner 
*
1. Udrør gæren i den lune mælk. 
Rør blødgjort fedtstof i sammen med salt og rugmel. 
Slå dejen godt sammen. 
Tilsæt grahamsmelet og lad dejen hæve tildækket på et lunt
sted i 6-7 timer. 
 
2. Ælt dejen let sammen med hele, letknuste rugkerner. 
Kom dejen i en smurt form og bag ved 200 °C i 50-60 min. 
Dæmp evt. varmen de sidste 15 min. af bagetiden. 
 
Rugbrød med gær

1. Udrør gæren i lunken mælk. 
Tilsæt blødgjort fedtstof og salt.
 

2. Tilsæt melet og slå dejen kraftigt med en træske.
Lad dejen hæve tildækket 6-7 timer.
 

3. Ælt dejen let sammen med hele rugkerner. 
Kom dejen i en smurt form og lad den efterhæve. 
 

Brødet bagt i firkantet form er Rugbrød med surdej