Logo

Ukrainebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ukrainebrød

 

2 brød. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: 1½ time. Bagetid: 40-45 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

2½ dl vand

4 dl kærnemælk

1 spsk salt

5 spsk olie

500 g rugmel (godt 8 dl)

400-500 g hvedemel (7-8 dl)

*

1. Opløs gæren i det lune vand og tilsæt kold mælk, salt, olie og rugmel.

Bland alt godt og ælt dejen sammen.

 

2. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen til dejen er smidig.

Dæk dejen med et fugtigt klæde og lad den hæve på et lunt sted i 1 time.

 

3. Ælt dejen sammen igen og form den til 2 brød.

Lad brødene efterhæve på en bageplade belagt med bagepapir.

Drys lidt rugmel på brødene inden de bages lidt under midten af ovnen ved 200 °C i 40-45 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.542 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her