Logo

Ukrainebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
¼ l lunkent vand
25 g gær
2 tsk salt
1 tsk sukker
¼ l kærnemælk
½ dl olie
250 g sigtemel
450 g hvedemel (ca.)

Rør vand og gær sammen, til gæren er opløst.
Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt hvedemel tilbage i begyndelsen og ælt det i dejen efterhånden, til dejen er blank og smidig.
Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse, i ca. 1 ½ time. Ælt dejen let igennem og form den til et stort, rundt brød.
Lad det efterhæve på pladen i ca. 20 minutter.
Bag brødet i 35-40 minutter ved 200ºC på nederste ovnrille.
Køl brødet af på en bagerist.
Mens det køler af, krakelerer skorpen let.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.930 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?