Logo

Rugbrød med hurtig surdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Håndæltet rugbrød med hurtig surdej

Surdej:
1 ½ dl vand
25 g gær
1 spsk honning
200 g kvark
3 tsk salt
1 spsk eddike
1 kg rugmel
250 g sigtemel

Rugdej:
25 g gær
5 dl lunkent vand
1 spsk salt
2 spsk solsikkeolie
750 g rugmel
250 g sigtemel

Tilberedningstid: 28 timer.

1. dag, surdej:
Rør gæren ud i vand og tilsæt honning, kvark, salt og eddike. Rugmel og sigtemel tilsættes og æltes godt igennem. Drys lidt salt på toppen og læg et viskestykke over. Stil dejen til hævning et lunt sted i 24 timer.

2. dag, rugdej:
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Melet æltes i. Slå dejen godt inden den blandes med surdejen. Ælt godt til det er godt forenet. Del dejen i tre. Smør formene med med solsikkeolie og læg dejen i (2 forme á 1 ½ liter og 1 á 1 liter). Lav et rids langs overfladen og stil brødene til hævning et lunt sted i 1 ½ time. Sigt et tyndt lag hvedemel oven på brødene. Bages ved 210°C i 1 ½ time. Vendes ud af formene og afkøles på rist.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.540 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Edderkop-tærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pleskner En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fletbrød Østrisk - Ungarsk Hvis du har lyst til at bage en dag så prøv dette lækre fletbrød, der er inspireret fra...
• Citronpie med marengsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!