Logo

Rugbrødslagkage fra Djursland

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Opskrift fra Minna Høgh, landbokone fra en landsby på Djursland. Det er en let kage, som selv efter et stort måltid kan spises i pæne stykker. I sæsonen kan man sagtens spise jordbær til.

5 æggeblommer
200 g sukker
2 spsk kartoffelmel
125 g afskorpet og revet rugbrød
2 tsk bagepulver
1 spsk kakao
5 æggehvider
4 dl fløde
100 g chokolade
100 g mandler

Æggeblommerne røres lyse med sukkeret. Bland kartoffelmel og rugbrød med bagepulver og kakao, og rør det i dejen. Pisk hviderne meget stive og vend dem forsigtigt i dejen ad to omgange.
Det hele hældes i en smurt springform, drysset med rasp. Bages 30-35 minutter ved 190º. Kagen afkøles og flækkes. Lægges sammen med flødeskum, chokolade og mandler imellem lagene og ovenpå.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.679 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her