
 
Brød med fyld: Hamburgers og indbagte pølser er populær mad
hos både børn og voksne, og så er det samtidig nem og prisrimelig mad. Her er en
opskrifter på piroger. 
16-18 stk. Tilberedningstid: ½ time Hævetid: 1 time.
Bagetid: 20 min. Fryseegnet 
 
#
75 g smør eller margarine 
1½ dl mælk 
25 g gær 
½ tsk salt 
1 æg 
400 g hvedemel (6½ dl) 
Fyld: 
75 g røget skinke 
3 hårdkogte æg 
4-5 spsk flødeost 
1-2 tsk fransk sennep 
1 spsk fintklippet purløg 
æg til pensling 
*
1. Smelt fedtstoffet og bland det med mælken. 
Lad det blive fingervarmt. 
Udrør gæren heri. 
Kom salt, sammenpisket æg og mel i og ælt dejen sammen. 
Lad dejen hæve på et lunt sted i ¾ time. 
 
2. Hak skinke og æg og rør det sammen med flødeost, sennep
og purløg. 
 
3. Ælt dejen let sammen og udrul den til en tynd plade. 
Skær dejen i cirkler med en diameter på 12 cm. 
 
4. Læg ½ spsk fyld på hver dejcirkel. 
Pensl kanterne godt med æg og fold dem over hinanden. 
Tryk dem godt sammen. 
 
5. Lad piroggerne efterhæve på bageplade beklædt med
bagepapir i 10 min. 
Pensl med æg og bag dem midt i ovnen ved 200 °C i 20 min.