Logo

Russisk brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Dej 1 (Surdej)
2 dl vand
25 g gær
5 dl groft rugmel

Dej 2
5 dl vand
25 g gær

Dej 1 (surdejen)
1 spsk salt
1 ½ spsk kommen
4 dl fint rugmel
ca. 7 dl hvedemel

ca. 1 dl vand
1 spsk sirup

Dej 1:
Varm vandet til 37. Smuldr gæren i en skål.
Hæld vandet over og rør rundt, til gæren er opløst.
Tilsæt rugmel og lad den stå ved stuetemperatur til næste dag, hvor det er blevet surdej.
Dej 2:
Varm vandet til 37. Opløs gæren i en skål i lidt af vandet.
Tilsæt resten af vandet samt surdej, salt og kommen.
Rør og ælt rug- og hvedemel i.
Ælt dejen på bagebordet og del den i to-tre lige store stykker.
Form dem til glatte brød uden revner.
Læg dem i en bradepande eller smurte brødforme (2 stk á 1 ½ l. eller
3 stk á 1,2 l.).
Pensl med smeltet margarine eller smør mellem brødene og prik dem med en gaffel. Hæver til knap dobbelt størrelse.
Bages i nederste del af ovnen ved 200º ca. 1 time.
Efter 30 min. pensles de med sirup udrørt i vand.
Bages derefter videre.
Når der er 10 min. tilbage af bagetiden, vendes brødene ud på en bageplade og bager færdig på siden.
Afkøles tildækket.

Tips: 3 små eller 2 store brød
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.603 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?