Logo

Sønderjysk Kløbenbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
500 g hvedemel
50 g smør
1/2 tsk salt
1 tsk sukker
50 g gær
3 dl mælk
2 1/2 dl rosiner
1 1/2 dl sukat
125 g smuttede mandler
 
Smørret smuldres i melet, gæren udrøres i lunkent mælk og tilsættes
sammen med det øvrige.
Når dejen er rørt godt sammen sættes den til hævning i ca. 30 min.
Dejen æltes igen og formes til et brød ved at rulle dejen ud til en aflang
firkant, der foldes sammen to gange på den korte led.
Efterhæver i ca. 30 min.
Der pensles med æggehvide og bages i ca. 30 min. ved 200-225ºC.
Efter bagningen overdrysses brødet let med flormelis.
Skæres i skiver og serveres med smør.
Egnsret
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 533 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• KokosbrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ananaslagkage med nødderEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Lady Hammiltons kage En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Julepærer med gløggkrydderrierEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os