Logo

Sønderjysk lagkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
200 g fuldkornsrugbrød
150 g smuttede mandler
6 Stk æg
225 g sukker
1 tsk bagepulver
1 spsk hvedemel
2 spsk rom, Kijafa el. kirsebærsaft
4 dl piskefløde
400 g syltede kirsebær
 
Skær rugbrødet i små tern, som ristes let på en pande.
Afkøl dem. Mal mandlerne i kværn.
Del æggene i hvider og blommer.
Pisk blommerne lyse med 200g af sukkeret.
Bland bagepulver og hvedemel og rør det i æggemassen sammen med rugbrød,
mandler og rom.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
Smør en springform godt og hæld dejen i.
Bag på næstnederste rille ved 200ºC i godt 40 minutter.
Afkøl kagen og del den i to.
Pisk fløden til skum med resten af sukkeret.
Læg halvdelen af flødeskummet på den underste bund.
Hæld væden fra kirsebærene og tag nogle stykker fra til pynt.
Fordel resten over flødeskummet.
Læg den anden bund over og dæk med resten af flødeskummet.
Pynt med kirsebær.
Stil kagen koldt til den serveres.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.000 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?