Dej: 
140 g magarine/smør 
3 dl mælk 
75 g gær 
1 æg 
ca. 500 g hvedemel (8 dl) 
 
Fyld: 
250 g smør 
2 dl sukker 
½ d brun farin 
2 spsk sirup 
2 ½ spsk kanel
 
Mælken lunes, gæren smuldres i og røres ud.
Magarine/smør smeltes og tilsættes (den må også kun være lunken, køl evt. af i vandbad)
Æg tilsættes og røres i.
Hvedemel sigtes i dejen og dejen æltes til den er blank og smidig.
Dejen rulles ud til ca. 25x25 cm.
Fyldet: Alle indgredienserne røres sammen og smøres ud på.
Snegle:
Dejen trilles sammen og skæres i centimeter tykke skiver. 
Hæver på pladen i ca. 15 min.
Bages ved 200°C i 10 min. 
Sneglekage:
Skær skiverne ca. dobbelt så tykke og læg dem ved siden af hinanden i en springform og lav så en kanelsneglskage. 
Bages ved 200°C i 25-30 min. og bliver en virkelig lækker og svampet kage, der MÅ prøves på trods af de mange kalorier.
Tips: Bager man de traditionelle kanelsnegle så kan man med fordel bage dem i muffinsforme!