Logo

Søren Gerickes æblekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
5 store syrlige æbler
1 spsk sukker
1 spsk honning
1 tsk strøgen kanel
1 dl vand
½ stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker
250 g rasp (lige dele tvebakker og makroner, der knuses)
smør

Kernehusene fjernes, og æblerne skæres i grove stykker. De koger godt igennem med vand, sukker, honning, kanel og vanilje i ca. 10 minutter. Æblemosen og rasp fordeles i 3 lag i små ovnfaste portionsskåle. Der kommes en god klat smør på toppen, og de bages i ca. 25-30 minutter ved 200ºC på mellemste rille. De skal være så varme, at de koger i siden.

Tips: Prøv at skære 2 æbler i stykker og kom dem i æblemosen, inden æblekagerne lægges sammen og bages.

Server med enten let pisket flødeskum eller bare en god piskefløde til.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 679 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?