Logo

Safranbrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Safranbrød 2

 

Serveres hele eller flækkede med smør. I Sverige er det tradition at servere Safranbrød på Luciadagen den 13. december.

30 stk. Tilberedningstid: ca. ½ time. Hævetid, i alt: 1 time. Bagetid: 10-15 min. Fryseegnet.

 

#

100 g smør eller margarine

½ liter mælk

50 g gær

1 g safran

1 tsk salt

40 g sukker (½ dl)

1 æg

ca. 750 g hvedemel (12-13 dl)

Til pensling:

1 æg

2-3 spsk birkes eller sesamfrø

*

1. Smelt fedtstoffet i en lille gryde og bland det med mælken.

Lad det blive fingervarmt. Udrør gæren heri.

 

2. Tilsæt stødt safran, salt, sukker og sammenpisket æg.

Kom melet i lidt ad gangen og ælt dejen blank og smidig.

Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 40 min.

 

3. Ælt dejen let og del den i 30 små portioner.

Rul til tynde pølser og form dem til kranse, kringler, snoninger eller andre former efter fantasien. Lad dem efterhæve på bagepladen beklædt med bagepapir i ca. 20 min.

 

4. Pensl brødrene med sammenpisket æg og drys dem med birkes eller sesamfrø.

Bag brødene ved 225 °C i ca. 15 min. på midterste rille i ovnen.

 

Tips: Hel safran (de tynde krokusstøvdragere) er bedst, da stødt safran kan være blandet med andet fyldstof. Hel safran skal stødes sammen med lidt sukker, inden det bruges.

 

Variation:

Kom 1 dl rosiner eller korender i dejen sammen med melet og udelad helt birkes eller sesamfrø.

 

Safranbrød 2

 

Safranbrød i flere faconer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 222 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?