
 
Serveres lune til supper, æggeretter, salater,
grønsagsretter eller på ostebordet. 
16 stk. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: 1¼ time.
Bagetid: 18-20 min. Fryseegnet. 
 
#
50 g gær 
2 dl vand 
1 dl fløde (13%) 
2 spsk smør 
1 tsk salt 
500 g hvedemel (8 dl) 
Til fyld og pensling: 
100 g flødeost 
1 æg 
3 spsk reven ost
3 spsk sesamfrø
*
1. Smuldr gæren og udrør den i det lune vand. 
Tilsæt kold fløde, blødgjort smør, salt og ca. halvdelen af
melet. 
Bland alt godt og slå dejen godt sammen med en træske. 
Ælt resten af melet i med hænderne til dejen er smidig og
blank. 
Lad dejen hæve på et lunt sted i ca. 1 time.
 
2. Ælt dejen let sammen og del den i to portioner. 
Udrul hver portion til en rund, tynd plade. 
Del hver plade til 8 trekanter. 
Læg lidt flødeost på hver. 
 
3. Rul trekanterne sammen fra den brede ende og læg dem med
snippen nedad mod bagepladen. Bøj dem til horn og lad dem efterhæve tildækket i
15-20 min. 
 
4. Pensl med æg og drys reven ost og lidt sesamfrø på. 
Bag på midterste rille i ovnen ved 200 °C i ca. 20 min.