Logo

Saftige boller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
5 dl vand
5 dl tykmælk
1 dl solsikkeolie
100 g gær
1 spsk honning
1 spsk stødt anis
12 dl hvedemel
12 dl grahamsmel
tykmælk til pensling
sesamfrø

Varm mælk og tykmælk, og tilsæt olien.
Lad det hele blive håndvarmt, ca 37°C.
Det må ikke koge, så skiller tykmælken.

Opløs gær og honning i lidt af væsken.
Når gæren er opløst, hældes resten af væsken i.
Bland anis og hvedemel og bland det ned i væsken.
Gem noget af melet til udrulningen.
Arbejd det hele sammen til en smidig dej.
Dæk dejen til med et klæde og lad den hæve i ca 30 min.
Læg dejen på et melet bord og form runde boller.
Læg bollerne på smurte plader og lad dem hæve yderligere 20 min. Pensl bollerne med tykmælk og drys med sesamfrø.
Bag bollerne i ca 10 min på midterste rille ved 225°C.
Lad dem køle under et klæde.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.296 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?