Logo

Scones med cornflakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Scones med cornflakes

 

Bag disse lidt anderledes scones til morgenbordet, eller hvorfor ikke til teselskabet? Fyld gerne brødene med lækre bær. Godt til teen

Cornflakes er jern- og B-vitaminrige og indeholder desuden kostfibre.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 8 min. 12 scones

 

# Råvarer til Scones med cornflakes

2 dl Kelloggs cornflakes

3½ dl hvedemel

½ tsk salt

3 tsk bagepulver

50 g smør eller margarine

2 dl mælk eller kærnemælk

*

 

Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 250 °C.

Knus cornflakesene let og bland dem med mel, salt og bagepulver i en skål.

Skær det kolde fedtstof i tern og findel det i melblandingen med en gaffel

 - eller bland i en foodprocessor til en grynet masse.

Tilsæt mælken og ælt dejen hurtigt sammen.

Stil dejen koldt ca. 5 min.

 

2 Sæt dejen som 12 boller på en plade med bagepapir eller i en let smurt muffins form.

Hvis du vil have bærfyld i så se Tips & råd.

 

3 Bag i varm ovn på midterste rille i ca. 8 min. eller til sconesene er fine og gyldne i farven.

 

4 Tag sconesene ud og lad dem svale noget under et klæde.

Scones skal serveres nybagte og lune.

 

Tips & råd

 

Variation: Erstat cornflakesene med Kelloggs All Bran flakes og hvedemelet med 1½ dl grahamsmel + 2 dl hvedemel. Så bliver der 2 g fibre pr. scone.

 

Bærfyld: i stedet for at servere scones med syltetøj og ost som pålæg så kan du bage dem med bær indeni.

Gør sådan: Begynd med at lave dejen. Sæt dejen på pladen.

Lav en lille fordybning i hver bolle ved hjælp af en melet ske.

Fyld fordybningerne med i alt 1½ dl sukrede bær, fx blåbær, tyttebær, hindbær eller brombær.

Tryk evt. bærrene lidt ned så de ikke flyder ud under bagningen.

Bag som anvist i opskriften og server dem lune.

 

PR. SCONE: Energi: Kcal 109 = kJ 453

Kulhydrat 16 g Protein 2 g Fedt 4 g (33%) Fibre <1 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 37 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fladbrød, basisopskriftFladbrød er et virkelig anvendeligt brød som kan bruges til fx shawarma, falafler,...
• Brydebrød med kernerBag dette smukke brød og server det som tilbehør til suppe, varme eller kolde retter
• Boller, lækre og lynhurtigeLækre og lynhurtige boller, som kun skal hæve i 15 min. Perfekt som hurtige...
• Hytteost med frugt og honningEn sund og frisk dessert med frisk frugt. Brug de frugter du har i huset - ananas og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os