Logo

Sct. Gallener brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
115 g halvsigtemel
260 g hvedemel
3.7 dl vand
10 g salt
20 g gær
evt. valnødder

Opløs gæren i let køligt vand. Rør salt i.
Ælt melet til dej og lad den hvile tildækket i 15 minutter.
Der kan evt. tilføres valnødder til dejen.
Slå luften ud af dejen og lad den efterhæve i 15 minutter.
Slå igen luften ud af dejen og lad den hvile 3-4 minutter.
Form den til brød eller baguettes.
Sæt brødet i en 270°C varm ovn, men skru ned til 210°C og bag så
brødet færdigt ca. 30 minutter
(baguettes bages 10 minutter ved 270°C).
Hæld et par dl vand i en skål i bunden af ovnen, så der dannes damp.
Derved bliver brødskorpen mere elastisk, og får lettere ved at udvide
sig, og brødet får den bedst mulige krumme og skorpe.
Tips:
Såvel mængdeangivelse som hæve- og bagetider er tilnærmede størrelser, der afhænger af lokale forhold; melets fugtighed, lokalets temperatur, ovnens beskaffenhed osv.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.409 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?