Logo

Selleribrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Selleribrød

 

Selleribrød smager godt til kraftige gryderetter.

2 brød. Tilberedningstid: ca. ½ time. Hævetid, i alt: 1 time. Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

5 dl mælk

1½ spsk salt

ca. ½ groftreven selleri

180 g sigtemel (3 dl)

ca. 700 g hvedemel (11-12 dl)

Til pensling:

1 æg

3-4 spsk sigtemel

*

1. Smuldr gæren og udrør den i lunken mælk.

Bland salt, reven selleri og sigtemel i.

 

2. Kom hvedemelet i lidt ad gangen og ælt dejen blank og smidig.

Lad den hæve tildækket på et lunt sted i ½ time.

 

3. Ælt dejen let sammen og del den i to portioner.

Form dem til runde eller aflange brød som efterhæver på bageplade beklædt med bagepapir i en halv time.

 

4. Pensl brødene med sammenpisket æg og drys dem med lidt sigtemel.

Bag brødene ved 200 °C i 35-40 min.

Lad brødene afkøle helt før du skær det i skiver.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 210 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Daddelbrød med nødderTilberedningstid: ca. ½ time. Hævetid: ca. 1 time. Bagetid: 15-20 min. Fryseegnet....
• Hvedeknopper 2Bag dine hvedeknopper med en syrnet fordej (biga). Det giver knopperne masser af smag og...
• NøddebrødTilberedningstid: ca. ½ time. Hævetid, i alt: ca. 1¼ time. Bagetid: 25 min. Fryseegnet....
• Cloud CakeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os