Logo

Sharon og nødder cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sharon og nødder cupcakes

Disse kager er et lækkert alternativ til krydderi­kager og en god måde at anvende sharonfrugter på.

 

18 cupcakes:

250 g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 tsk stødt kanel

1/2 tsk stødt ingefær

1 knivspids revet muskatnød

1 knivspids stødte nelliker

1 spsk revet økologisk appelsinskal

250 g smør

150 g perlesukker

150 g lyst rørsukker

1 æg

200 g pureret sharonfrugt (ca. 3 meget modne frugter)

200 g grofthakkede nødder (valnød­der, pecan- eller hasselnødder)

 

Appelsin-flødeostglasur:

240 g flødeost

30 g smør

225 g flormelis

1 tsk revet økologisk appelsinskal

2 tsk appelsinsaft

tørret sharonfrugt til pynt

 

 

A. Varm ovnen op til 180°C.

Bland alle de tørre ingredienser sammen, og rør revet appelsinskal i.

Stil det til side.

 

B. Rør smør og sukker i køkkenmaskinens store skål, til det er cremet og luftigt. Tilsæt ægget, og rør godt.

Tilsæt melblandingen skiftevis med pureret sharonfrugt, og rør grundigt mellem hver tilsætning.

Vend nødderne i.

 

C. Fordel dejen i papirformene, så de er ca. 2/3 fyldt, og glat dejen ud med bagsiden af skeen.

Bag kagerne i 25 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten kommer ud uden dej.

Lad dem køle helt af, før du tager dem ud af formen.

 

Glasur:

Rør flødeost og smør sammen i en stor skål, til du har en jævn, glat masse.

Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk blandingen lys og luftig.

Pisk appelsinskal og -saft i, og stil glasuren i køleskabet i ca. 1 time, før du smører den på de kolde kager.

Pynt med et stykke tørret sharonfrugt.

 

Tips: Du kan udskifte appelsinen med citron i både dejen og i glasuren.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.910 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pandekager med gedeostEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Farlige kager glutenfriEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Påskebrød med sennep, timian og nødderDette er et godt bud på et brød, som kan laves aftenen før du skal bruge det, og som et...
• Panna cotta med blåbærsirupEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!