Logo

Skånsk rugbrod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
4 dl kærnemælk
50 g gær
2 tsk salt
1 spsk eddike
2 spsk olie
1 spsk stødt kommen.
300 g groft rugmel
350 g hvedemel

Kærnemælken varmes forsigtigt, så den ikke skiller.
Gæren udrøres i kærnemælken.
De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Stilles til hævning et lunt sted ca ¾ time
Dejen slås ned og formes til et brød.
Lægges i en smurt form, ca 1 ½ litter.
Efterhæver ca 15 minutter
Bagetid ca 45 minutter ved 200°C.
Brødet tages ud af formen og står yderligere 5 minutter i ovnen.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.342 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?