Logo

Skønne rugboller med chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Skønne rugboller med chokolade

 

De koldhævede boller er grove, men alt andet end kedelige. Smagen minder om en god rugbrødsmad med mørk pålægschokolade.

12 stk. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 13-16 timer Bagetid: ca. 25 min.

 

#

Dej:

200 g skåret eller knækket rug

2 dl vand

10 g gær

4 dl koldt vand

2 spsk olie gerne nøddeolie

300 g rugmel

2 tsk salt

300 g hvedemel

 

Fyld:

150 g mørk chokolade

 

Pensling:

ca. 1 dl kold kaffe

*

 

Læg skåret eller knækket rug i en skål, og hæld næsten kogende vand over.

Lad det trække i 1 time.

 

Rør gæren ud i koldt vand, og tilsæt rugkerneblandingen, olie, rugmel og salt.

Rør godt sammen.

 

Tilsæt derefter gradvist hvedemel.

Rør med en ske, så længe konsistensen er lind.

Når dejen bliver fastere, æltes den med hænderne.

Gnid evt. hænderne med lidt olie.

Ælt dejen grundigt, og kom ikke mere mel i, end at dejen er lidt klistret.

 

Læg dejen i en skål smurt med olie, og dæk den med plastfilm eller et grydelåg.

Sæt dejen i køleskab i 12-15 timer.

 

Tag dejen ud af køleskabet.

Hak chokoladen groft, og ælt dem ind i dejen.

 

Form 12 boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne hæve tildækket i ca. 1 time ved stuetemperatur.

 

Pensl bollerne med kaffe, og bag dem ved 175 °C i ca. 25 min.

 

Afkøl bollerne på bagerist til chokoladen er størknet.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 208 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Overraskelses bollerDet saftige fyld og de sprøde små brød garanterer altid samme glade overraskelse. Server...
• Engelske muffinsDe engelske muffins er ikke muffins i dansk forstand, men derimod lade boller, der smager...
• Rosinboller med ymerBollerne er lette og hurtige at lave. Prøv dem til eftermiddagskaffen eller teen eller til...
• Druesorbet med chokoladedruerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os