Logo

Skinkebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skinkebrød


Skinkebrød smager godt til suppe og grønsagsretter.

1 brød. Tilberedningstid: 25 min. Hævetid, i alt: 1 time. Bagetid: 40-45 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

3 dl mælk eller vand

1 tsk salt

100 g røget skinke

1 bdt purløg

ca 500 g hvedemel (8-9 dl)

æg til pensling

*

1. Smuldr gæren og opløs den i lunet mælk eller vand.

Tilsæt salt og små skinketerninger sammen med fintklippet purløg.

 

2. Kom melet i lidt ad gangen og ælt dejen smidig.

Stil den til hævning på et lunt sted i 40 min.

 

3. Ælt dejen let sammen og form den til et brød.

Kom det i en smurt form og lad det efterhæve i 20 min.

 

4. Pensl brødet med sammenpisket æg og bag det på nederste rille ved 200 °C i 40-45 min.

 

Variation:

Der kan tilsættes 150 g reven ost og/eller 1 tsk paprika sammen med skinken.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 463 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?