Logo

Slotskroens nøddekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
100 g smør
200 g sukker
2 æg
1 dl mælk
100 g malede nødder
1 lille tsk kanel
100 g hvedemel
2 strøgne tsk bagepulver

Glasur:
2 dl kaffefløde
150 g sukker
2 spsk sirup
2 spsk smør

Pynt: ristede nøddekerner

Smør og sukker røres blødt og heri piskes de hel æg, mælken lidt efter lidt.
Nu blandes de malede nødder med kanel, hvedemel og bagepulver, og det hele blandes let sammen.
Dejen hældes i en velsmurt form, drysset med rasp, og formen skal rumme ca. 1 ½ liter.
Bages på nederste rille ved 200°C i 50-60 minutter.
Afsvales lidt i formen, inden kagen vendes ud.
Glasuren er en slags karamelglasur.
Hertil blander de fløde, sukker og siruop i en gryde og lader det koge
ca. 15 minutter, til glasuren er som tynd karamel.
Så kommese smørret i, i små klatter og glasuren afsvales, inden den hældes over.
Du kan prøve at tage 1 tsk glasur op og afsvale den på en underkop og se om glasuren har kogt nok.
Kagen pyntes med ristede nøddekerner.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 847 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BurgerbollerBag selv de gode boller til din burger
• MokkalagkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokoladekage, BoserupsHvis du vil lave en let men utrolig lækker chokoladekage, så se her. Kagen er perfekt til...
• Blommechutney 2En chutney serveres som regel som tilbehør til indiske retter. Her bruges den lækre...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!