Logo

Slotskage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokoladekage

Marengs:
1 dl æggehvide
1 spsk sukker
60 g sukker
65 g flormelis

Chokolademousse:
125 g mørk bitter chokolade
75 g smør
2 æggeblommer
3 æggehvider
1 spsk sukker
50 g flormelis

Pynt:
lidt høvlet chokolade
evt. røde mynteblade

Pisk æggehviderne stive, pisk 1 spsk sukker i og fortsæt med at piske, til massen er sej. Bland sukker og flormelis og vend det i. Sprøjt marengsdejen ud på en bageplade belagt med bagepapir til 2 bunde ca. 18 cm i diameter. Bag dem ved 140ºC i ca. 45 min.
Til fyldet skal du smelte chokoladen over vandbad. Lad den køle af, inden smørret røres i. Det må ikke smelte, men skal have en tyk cremet konsistens. Æggeblommerne røres i.
Pisk hviderne meget stive, pisk sukkeret i og fortsæt med at piske, til det er sejt. Vend flormelisen i til slut, rør det forsigtigt sammen med chokoladeblandingen og stil det koldt i 1 time.
Læg marengsbundene sammen med chokolademoussen og pynt med lidt høvlet chokolade på toppen samt evt. lidt friske røde mynteblade.
Slotkagen kan laves dagen i forvejen, men skal ikke lægges sammen før nogle timer før serveringen. Sørg for, at bundene, der er kolde, dækkes med film, der er lufttæt, så de ikke bliver bløde.








Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.682 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her