Logo

Slankeboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
3 dl havregryn
3 dl vand
1 tsk salt
1 lys øl
1 pk. gær
5-600 g hvedemel
Birkes eller sesamfrø

Havregryn koges let med vand og salt.
Lad grøden køle let, tilsæt øl.
Rør 1 pk. gær ud i blandingen, der derefter æltes med hvedemel. Hvor meget er en fornemmelsessag, men der skal så lidt i som muligt, men dog så meget, at dejen ikke føles klistret.
Lad den hæve i ca. 30 min.
Form 16 boller, drys med birkes eller sesamfrø.
Lad dem efterhæve i 10 min., eller sæt dem i en kold ovn, og lad dem hæve, mens ovnen varmer.
Bages ved 250°C i 15-20 min.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.296 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tantes BrowniesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbærmuffins - uden mælk og ægEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• VandkringleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Vafler med solbær-chokoladeisSolbær og chokolade er et skønt match. Kom en kugle eller to ; en sprød vaffel, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!