Logo

Små amerikanske pandekager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
10 g gær
1 spsk sukker
1 knivspids salt
2 dl sødmælk
kornene fra 1 vaniljestang
ca. 3 1/2 dl hvedemel
2 æg
20 g smør
250 g brombær (friske eller frosne)
1 dl sukker
1 dl grappa eller anden ikke sød brændevin
    
Rør gær med salt og sukker, til massen er flydende.
Lun mælken og rør den ud i gæren sammen med vaniljekornene.
Kom hvedemel i en skål og rør mælkemassen i lidt ad gangen, til blandingen er jævn og uden klumper.
Pisk æggene i og justér konsistensen med lidt hvedemel eller mælk.
Smelt smørret på en stor teflonpande, og rør det i dejen.
Lad dejen hæve tildækket 20 minutter.
Steg uden yderligere fedtstof 2-3 små pandekager ad gangen, til de er tykke og lyst gyldne, ca. 4 minutter på hver side.
Beregn ca. 1/2 dl til hver.
Serveres lune med flydende honning og brombær, der har trukket natten over i sukker og grappa.
Pandekagerne kan fryses og lige lunes inden servering. 
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 690 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kringle En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• BarbariDette fladbrød stammer oprideligt fra Iran og er meget sprødt i det overfladen pensles med...
• Lunch med fetaost og spinat muffins En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Karamelæbler med hjemmelavet karamelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os