Logo

Smørsnegle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(12 stk)
½ dl mælk
25 g gær
250-275 g hvedemel
175 g smør
50 g sukker
1 æg + 1 æggeblomme
Fyld:
100 g smør
50 g flormelis
revet skal af 1 citron
2 tsk st. kanel
1 tsk st. kardemomme
80 g lyse eller mørke rosiner
80 g syltet appelsinskal
Pensling: 1 æggehvide
Drys: lidt sukker

Lun mælken let, og opløs gæren i den. Smuld r smørret i 250 g hvedemel. Tilsæt sukker, gærblanding og æg, og saml og ælt dejen med lidt ekstra hvedemel til en glat dej, der slipper fingrene. Lad dejen hvile lunt og tildækket i 30-40 minutter. Rul dejen ud i et ca. 40 x 25 cm stort stykke i ca. 2 cm 's tykkelse. Rør smør, flormelis, revet citronskal, kanel og kardemomme til en jævn creme. Fordel cremen over dejen i et jævnt lag til 2-3 cm fra kanten; drys med rosiner og appelsinskal. Rul dejen tæt sammen til en roulade, pensl kanten med æggehvide, og tryk den godt til. Skær den i 12 ensartede stykker. Tryk hvert stykke let ud i sneglefacon, og fordel dem på en bageplade. Pensl med let pisket æggehvide, og drys med sukker. Bag i. en forvarmet ovn ved 200º i ca. 20 minutter, til sneglene er gyldne og gennembagte.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.743 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Grillede I juleaften?

Effektiv reklame - klik her