Logo

Julekage fra Irland

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bag kagen i starten af december. Kom mandelmassen på små to uger før jul. Kom glasuren på dagen efter. Snemænd, grankviste og lignende skal "jogges" ned i glasuren inden den stivner

225 g hvedemel
225 g smør
225 g sukker
4 æg
1 dl whisky
2 tsk fintreven appelsinskal
1 tsk reven citronskal
225 g korender
225 g lyse rosiner
110 g mørke rosiner
110 g hakkede cocktailbær
50 g kandiseret citronskal
75 g hakkede mandler

Mandelmasse:
1 stort æg
1 tsk whisky
½ tsk citronsaft
225 g finthakkede mandler
225 g flormelis
225 g sukker

Glasur:
2 store æggehvider
2 spsk citronsaft
450 g flormelis
1 æggehvide

A. Smør siderne på en 28 cm springform og beklæd både bund og sider med bagepapir, således at papiret rager 5-6 cm op over formens kant.

B. Sigt melet og stil det til side.

Rør smør og sukker luftigt og lyst, rør æggene i ét ad gangen. Rør derefter hvedemel, appelsinskal, citronskal og whisky i dejen.

Rør til sidst de øvrige ingredienser i dejen.

Hæld dejen i formen og bag tre timer ved 150ºC.

Lad kagen køle af et kvarter i formen før den køler endeligt af på en rist.

Den kan serveres, som den er eller opbevares køligt og tildækket op til to måneder efter at den er bagt.

C. Kom alle ingredienser til mandelmassen i blender og blend til massen er ensartet. Køl massen af en time.

D. Pisk citronsaft og æggehvider letskummende.

Tilsæt flormelis og pisk til massen er blød og skummende.

Beklæd skålen med film til glasuren skal bruges.

E. Rul mandelmassen ud på en plade eller et stykke bagepapir drysset med flormelis til en diameter på ca. 35 cm tommer.

Pisk den enlige æggehvide sammen og pensl kagens top og sider med den. Vend kagen ud på midten af mandelmassen og vend så det hele rundt.

Pres mandelmassen godt til over på kagens top og sider.

Lad den tørre mindst 4 timer.

Smør glasuren ud over kagen og opbevar den tildækket til den skal spises (senest til påske!)

NB! Stilles kagen køligt og fugtigt vedbliver glasuren med at være blød. Opbevares den tørt og lunt bliver glasuren hård.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.858 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her