Logo

Små kløverbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
25 g gær
3 dl vand
1 spsk olie
1 1/2 tsk groft salt
1 1/2 tsk sukker
50 g fuldkornshvedemel
ca 1/2 kg hvedemel
1 æg til pensling
birkes kommen og sesam

Udrør gæren i det lune vand og rør olien i.
Bland salt og sukker i fuldkornshvedemelet og rør det i gærvæden. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen til dejen kan æltes blank og smidig. Stil den til hævning ca 45 min på et lunt sted med en omvendt skål over.
Ælt dejen sammen og tag 1/3 del fra.
Rul resten til mindre, flade boller.
Pres hul et hul i nidten med fingrene.
Resten af dejen rulles til tynde dejsnore som lægges om bollerne, så de deles i fire.
Lad brødene efterhæve 15 min.
Pensl med æg og drys skiftevis med kommen, sesam og birkes.
Bag brødene ved 225°C i ca 15 min.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 524 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Engelske sconesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• PurløgsbrødSamme opskrift som ved Oreganobrød, men her med frisk eller frysetørret purløg....
• Focaccia med durumhvedeFocaccia kan laves på mange måder og med forskelligt fyld. I denne nemme opskrift laves...
• Crème brulé med kardemommeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os