Logo

Småkager med ingefær, lime og chili

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca. 100 stk

300 g hvedemel (ca. 5 dl)
3 spsk kartoffelmel
100 g flormelis (ca. 2dl)
2 spsk flnthakket syltet ingefær
1 ½ spsk flntrevet limeskal
4 tsk stødt sød chili
250 g koldt smør

Bagetid: ca. 8 min. ved 200°

Bland hvedemel, kartoffelmel, flormelis, ingefær, limeskal og chili i en skål.

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost.

Ælt dejen let sammen og tril den til 4 stænger (a ca. 20 cm).

Tryk hver stang lidt flad, så den bliver ca. 3 cm bred og 20 cm lang.

Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time, eller i fryseren i ca. ½ time.

Skær hver stang ud i ca. ¾ cm tykke skiver.

Læg skiverne på plader med bagepapir og bag småkagerne øverst i ovnen.

Genvej: De bagte småkager kan opbevares i kagedåser i ca. 5 døgn.

Tips: Småkagerne kan også bages uden tilsætning af ingefær, limeskal og chili. Når man bager småkager, er det vigtigt at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.

Retten er fryseegnet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.359 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?