Logo

Solskins cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Solskins cupcakes

Her er kager efter bedstemors hoved! Disse kager ser fantastiske ud og indeholder desuden en tredobbelt dosis C-vitamin.

 

16 cupcakes:

300 g hvedemel

2 tsk bagepulver

fintrevet økologisk citron-, appelsin- og grapefrugtskal, 1 tsk af hver

125 g smør ved stuetemperatur

250 g sukker

2 æg

ca. 1 1/2 dl (1,6 dl) appelsin- og grape­frugtjuice, blandet sammen (helst halvt af hver)

1 spsk citronsaft

 

Creme med tre slags citrusfrugter:

citron-, appelsin- og grapefrugtsaft, 3 spsk af hver

3/4 dl vand

100 g sukker

2 spsk mel

1 knivspids salt

3 æggeblommer (eller 1 æg + 1 ægge­blomme)

kandiseret eller syltet citrusfrugt til pynt

 

A. Varm ovnen op til 180°C.

Bland mel og bagepulver i en skål.

Tilsæt revet frugtskal, og stil det til side.

 

B. Rør smør og sukker i køkkenmaskinens store skål, til det er cremet og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt efter hvert af dem.

Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med frugt juice, og rør, til dejen er glat.

 

C. Fyld papirformene ca. 2/3 op med dej, og bag kagerne i ca. 25 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten, kommer ud uden dej.

Tag dem ud af ovnen, og stil dem til afkøling.

 

Creme:

Bland alle ingredienserne i en stor skål over en gryde med simrende vand.

Rør hele tiden, til cremen føles varm på fingerspidsen og er så tyk, at den kan dække bagsiden af træskeen.

Tag cremen væk fra varmen, og lad den køle af.

Rør ofte i den, så den ikke trækker skind.

Når den er blevet kold, dækkes den med plastfilm, og stilles i køleskabet, til du skal bruge den.

Top den op på de kolde kager, og pynt med et stykke kandiseret eller syltet citrusfrugt.

 

Tips: Du kan også skære midten af hver kage ud og fylde hullet med cremen.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.017 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Honninghjerter 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sønderjyske fastelavnsboller med syltetøjEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbærfragilité En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hindbærpocheret pære med druesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!