Logo

Solskinsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Solskinsbrød

 

Frokostbrød med mange fibre og oven over skinner moder sol...

1 brød. Tilberedningstid: 20-25 Hævetid, i alt: 1½ time. Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

3 dl vand

1 dl appelsinsaft

½ dl olie

2 tsk salt

2 æbler

100 g solsikkekerner (2 dl)

200 g grahamsmel (3 dl)

ca. 550 g hvedemel (9 dl)

Til pensling:

1 æg

3 spsk solsikkekerner eller grahamsmel

*

1. Smuldr gæren og udrør den i lunkent vand.

Tilsæt appelsinsaft, olie og salt.

Riv æblerne og kom dem i sammen med de øvrige ingredienser.

Ælt dejen sammen.

 

2. Stil den til hævning på et lunt sted i ca. 1 time.

Ælt dejen let igen og form den til et brød.

Lad det efterhæve ½ time på bageplade belagt med bagepapir.

 

3. Snit brødet og pensl det med æg.

Drys solsikkekerner eller grahamsmel på.

Bag det ved 200 °C i 35-40 min.

Lad det svale på bagerist.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 455 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?