Logo

Sommerkranse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
575 g hvedemel
75 g sukker
75 g gær
100 g smør
1 æg
2 1/2 dl mælk
1/2 tsk salt
1/2 tsk kardemomme
reven skal af 1 appelsin el. citron

Mælken lunes, og heri opløses gæren, som dog ikke må varmes med. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt alt sammen til en ensartet dej. Hæver i ca 15 min - tildækket.
Dejen deles i to stykker, der trilles ud til pølser ( ca 60 cm's længde). Hver pølse deles i 16 stykker, der formes til boller, som stilles på viskestykker og hæver i ca 10 min - tildækket.
Derefter laves et hul i midten af bollen, og dette hul udvides med pegefingrene, så der danner sig en ring.
Ringene lægges tilbage på viskestykket og efterhæver i ca 10 min -
tildækket.
Ringene koges i fedt, palmin eller olie (som klejner) og lægges på fedtsugene papir.
Ringene vendes i sukker, medens de endnu er fedtede.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 710 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Speltbrød i kurvEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Honninghjerter 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sønderjyske fastelavnsboller med syltetøjEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Stevns trifliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os