Logo

Spelt boller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
4 dl grovvalsede havregryn
50 g gær
3 dl a-38
600 g sigtet speltmel
400 g hvedemel eller indtil dejen kan ikke tage mere hvedemel
1 spsk rapsolie
2 tsk groft salt 
 
4 dl kogende vand og havregryn blandes og skal stå i en halv times tid.
A-38, gær tilsættes og røres grundigt derefter salt, spelt hvedemel og i første
omgang 300 g hvedemel, dette skal æltes i ca. 10 min, derefter tilsættes
mere hvedemel indtil dejen ikke klistrer mere.
Hæver 1 times tid, slås ned og formes til boller.
Bages i 220ºC varm ovn i ca. 15-20 min.
 
Tips: Gode som friskbagte, bare med smør eller med  marmelade og ost og
til suppe m.m.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 999 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sarah Bernhardt kagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Græske saltbollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Spansk appelsinsirup cupcakesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rødgrød med fløde 2En ægte dansk sommerklassiker her i luksusudgave med masser af bær. Brug de bær, du har...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!