Logo

Speltboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Speltboller

 

Her er nye boller på suppen :-) Disse sunde boller kan bruges til både morgenmad, frokost og som tilbehør til aftensmad mv.

20 stk Lækre sunde boller:

 

# Råvarer til speltboller:

9 dl vand

1 kg fuldkorns speltmel

25 g gær

½ spsk fint salt

*

 

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i det lune vand og tilsæt salt.

Tilsæt speltmel under omrøring.

Brug evt. røremaskine med dejkroge. Dejen skal være våd.

Tildækkes med folie og sættes i køleskab i min. 12 timer.

Det er derfor en god ide at lave dejen om aftenen.

Læg bagepapir på pladerne.

Da dejen er våd, formes bollerne med 2 spiseskeer.

Bollerne synker sammen under bagningen, så lad dem være så høje som muligt.

Bages i ca. 20 min. ved 200 graders varme. Sættes på rist og afkøles.

 

Tips: Velegnet til frysning.

Hvis du kommer lidt sukker i, kan de også bruges som fødselsdagsboller.

Bagepapiret kan genbruges op til 3-4 gange - det sparer både tid og ressourcer


Speltboller 

Pladen med den våde dej







 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.032 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her