Logo

Speltboller med squash og gulerod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 1/2 pk. gær
1 dl olie
1 dl cremefraiche
2 spsk salt
500 g reven gulerod og squash
6 dl lunken mælk
1 kg spelthvedemel (sigtet, groft el. blandet)

Opløs gæren i lidt lunken mælk.
Kom olie, cremefraiche, salt og gulerod samt squash sammen med den udrørte gær i mælken.
Speltmelet kommes i samtidig med at der røres/æltes.
Ælt dejen godt og tilsæt evt mere hvedemel. (Dejen skal være lidt klistret).
Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve under et vådt viskestykke i
mindst 1/2 time.
Herefter rulles dejen til boller eller flûtes og lægges på bagepapir på bageplader.
Her efterhæver bollerne/flûtene så i ekstra 20 min. under våde viskestykker.
Så pensles de og drysses evt. med solsikkekerne el. sesamfrø el. hvad man har lyst til. De bages i forvarmet ovn v. 200ºC (varmluft ca. 180ºC). ca. 20-25 min.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 694 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Vafler 5En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• KanelkringleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblerulle (Strudel) En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Ymerdrys af rugbrød og kakaonibsPrøv at lave et spændende rugbrødsdrys med krydderurter og kakaonibs, næste gang du har...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os