Logo

Speltbrød med kerner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Speltbrød med kerner

 

Her er et enkelt og dejligt formbrød med både spelt og kerner. Det kan nydes med smør eller pålæg eller som tilbehør til varme retter.

Arbejdstid: 20 min. Hævetid: 2½ time Bagetid: ca. 70 min. Fryseegnet. 1 stort brød

 

#

8½ dl lunkent vand

100 g knækkede rug kerner

75 g solsikkekerner

8-10 g gær

½ tsk fint salt

1 kg sigtet speltmel

lidt olie til formen

*

 

1. Rør vand, rug- og solsikkekerner sammen med smuldret gær, salt og speltmel.

Rør dejen grundigt.

Dæk skålen og stil dejen til hævning et par timer et køligt sted.

 

2. Smør en stor rugbrødsform med olie og fyld dejen i formen.

Lad den hæve tildækket ca. 30 min. ved stuetemperatur.

 

3. Bag brødet i midten af ovnen ved 180 °C i ca. 70 min.

Vend brødet ud af formen og bank det i bunden det skal lyde hult.

Eller tjek det med et stegetermometer det skal vise min. 98 °C.

Sæt brødet til afkøling på en bagerist.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 586 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Koldhævet brødDet er lige så let at lave koldhævet brød som anden hvedebrødsdej med gær man skal bare...
• Fransk landbrød Et godt gammeldags hvedebrød bagt med sigtemel, der giver en tæt krumme. Opskriften giver...
• Brydebrød med olivenDejen æltes med fuldkornsmel og hæver i køleskab natten over. Nyd brødet som tilbehør til...
• Bærskum med kvarktoppingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!